TRANSGRAN COMPTA AMB UN NOU VEHICLE A LA LÍNIA L4

TRANSGRAN COMPTA AMB UN NOU VEHICLE A LA LÍNIA L4

La línia L4 de Transgran (servei de transport urbà dels municipis de Granollers, La Roca del Vallès, Les Franqueses del Vallès i Canovelles) que dóna servei al municipi de Canovelles incorpora un nou vehicle de més capacitat a causa de l’augment del nombre d’usuaris del servei, que ha crescut més d’un 55% durant els últims dos anys. Així, es passa d’un bus de 8 metres i 32 places a un de 10 metres i 73 places. 

El servei consta de tres recorreguts diferents que connecten la plaça de la Constitució de Granollers amb Can Gorgui, Can Duran i l’Avinguda Can Castells, respectivament. Es tracta d’una línia que pretén donar cobertura a les urbanitzacions i connectar zones com la urbanització Bellulla, el Tibel, Can Duran, el centre esportiu municipal Thalassa i el polígon de Can Castells amb el centre de Canovelles. Pots consultar els horaris aquí

Les dades corresponents al 2020 no són del tot significatives, ja que la pandèmia, el confinament domiciliari, municipal i comarcal van modificar significativament la vida quotidiana i l’ús del servei de bus. Per tant, s’han comparat les xifres d’usuaris del primer trimestre de l’any 2019 amb les del primer trimestre del 2021, i s’observa un augment de passatgers del 55,70%. L’augment més destacat es produeix durant el mes de març, quan es passen de 1.536 usuaris el 2019 a 2.883 usuaris el 2021, el que significa un augment de  87,7%. 

Aquesta pujada ha fet que Sagalés i l’Ajuntament de Canovelles arribin a un acord per substituir l’actual vehicle per un de nou, més gran i amb millors prestacions. Així, a partir d’aquest mes, la línia 4 comptarà amb un bus de 10 metres de llargada, amb capacitat per a 73 persones, sent una de les places per a persones amb mobilitat reduïda (fins ara el vehicle era de 8 metres i 32 places, una d’elles per a persones amb mobilitat reduïda).

L’evolució de la línia L4

Fins al mes de juny de l‘any 2018 la línia L4 tenia un únic recorregut circular, la qual cosa feia que el temps de viatge fos molt elevat. A més, el recorregut es solapava, en part, amb les línies 1 i 3 de Transgran. El juliol de 2018 es va redissenyar el recorregut actual, amb 3 trajectes, que va millorar la cobertura a urbanitzacions i va disminuir el temps de viatge a una tercera part. 

Inicialment, el canvi va provocar una pèrdua d’usuaris, però la millora pel que fa a la cobertura del territori i l’adaptació dels horaris als centres educatius van consolidar una evolució constant de l’augment del nombre d’usuaris. Un fet que només s’ha vist aturat durant l’any 2020 a causa de la pandèmia de la covid-19.


ALTRES NOTÍCIES

TARIFES 2024 ATM BARCELONA

TARIFES 2024 ATM BARCELONA

L'ATM de Barcelona va acordar de nou en el consell d’administració de l’ATM mantenir finalment els descomptes del 50% en els abonaments T-usual i T-jove.

Ajuntament de Granollers
Ajuntament de La Roca del Vallès
Ajuntament de Les Franqueses del Vallès
Ajuntament de Canovelles